Om bostadsrättsföreningen Pallen

Föreningen bildades 1986 och består av 80 lägenheter fördelade på 24 radhus, 20 marklägenheter och 36 lägenheter i två flerbostadshus med hiss. Postadresserna är Stävgränd 1-103 (udda nummer) och postnumret är 906 27. Inom föreningen finns 47 bilplatser i kallgarage och 38 bilplatser med motorvärmaruttag. De hyrs ut till boende i föreningen.

Inom föreningen finns en friliggande kvartersgård – Stävgränd 47 – med tvättstuga, bastu, styrelserum och samlingslokal med ett litet kök. Vid sidan av kvartersgården ligger en byggnad som innehåller ett miljörum för källsorterade hushållssopor och ett rum med trädgårdsutrustning som alla boende kan använda.

Samlingslokalen i kvartersgården kan bokas för 200: – per dygn. Om du hyrt den ansvarar du för att den är städad när din hyrestid är slut. Om städningen inte är tillfredsställande anlitas städfirma och fakturan debiteras dig. Under Kontakter finns information om hur du bokar den.

Övernattningsrum finns på Stävgränd 39 och 83. Kostnaden är 50 eller 100: – per dygn/rum och läggs på din hyresavi i efterskott. De dyrare alternativen avser ett fyrabäddsrum och ett tvåbäddsrum utrustat med kylskåp och TV. Ta med egna sängkläder, lakan och handdukar. Bokning är bekräftad när återkoppling skett. Om du har hyrt ett av rummen ansvarar du för att det är städat när nattgästerna åkt. Om städningen inte är tillfredsställande anlitas städfirma och fakturan debiteras dig. Se Kontakter för information om hur du bokar rummen.

Bastun i kvartersgården kan du boka utan kostnad, men det är viktigt att du städar efter dig. I kvartersgården finns en lista där du kan fylla i vilken tid du vill använda bastun. Nyckel hämtas hos bokningsansvarig, se Kontakter.

Tennisbanan vid kvartersgården är öppen mellan 07:00 och 22:00. Ingen bokning krävs.

Anslagstavlor finns i entréerna till kvartersgården och flervåningshusen samt på utsidan av miljörummet. De används bland annat till information från styrelsen och fritidskommittén.

Observera att det råder rökförbud i alla gemensamma lokaler.

Brf Pallen är ansluten till HSB Umeå. Det innebär att föreningen är medlem i HSB, precis som bostadsrättsinnehavarna. Föreningen köper tjänster av HSB Umeå avseende administration. Har du frågor angående debiteringar eller andra HSB-frågor ska du ringa Kundtjänst 010-303 20 00.

Mer information om HSB Umeå hittar du under hsb.se/norr. Där hittar du även – om du loggar in på Mina sidor – information om dina inbetalningar av avgifter samt lägenhets- och HSB-nummer.

Tillbaka till Information för boende