Om Pallen

I ett lugnt och lummigt område på Östra Ersboda finner du HSB:s bostadsrättsförening Pallen med postadress Stävgränd 1 – 103 (udda nummer). Föreningens 80 lägenheter är fördelade på 24 radhus, 20 marklägenheter samt 36 lägenheter i två femvåningshus med hiss. Föreningen är omtyckt och stabil och normalt sker en hel del aktiviteter i föreningen som exempelvis städdagar med grillning, adventsfika och kvartersfester. I månadsavgiften ingår fjärrvärme, vatten, kabel-TV (Tele2, f.d. Comhem) och Internet (Bredband2, 100Mbit/s).

Ålderssammansättningen är härligt blandad, allt från pensionärer till riktigt små barn. Flera av de boende har bott här ända sedan 1986 när inflyttningen började. Det finns naturligtvis flera orsaker till detta. Lugnet och lummigheten är en sak. En annan är att trafikbullret ligger på en mycket låg nivå trots att Pallen ligger centralt på Östra Ersboda. Ingen genomfartstrafik sker på området även om man naturligtvis kan köra fram till sin port när det är nödvändigt. Istället tar man sig fram på de fina gång- och cykelvägarna mellan husen, som i huvudsak är grupperade runt två innergårdar med lekplatser och bärbuskar.

Alla lägenheter har egen uteplats eller balkong, kabel-TV, uttag för Internet samt ett väl tilltaget förråd. De flesta av lägenheterna har egen tvättmaskin och i en fristående byggnad finns dessutom en fullt utrustad tvättstuga med snabba och rymliga maskiner. I samma byggnad finns även bastu och samlingslokal. I närheten av denna byggnad ligger ett friliggande soprum för källsortering av hushållssopor och en tennisbana. I flervåningshusen finns fyra övernattningsrum samt en matkällare. Samlingslokalen, övernattningsrummen och matkällare kan hyras av de boende för ett mycket förmånlig pris. Till föreningen hör 85 bilplatser varav 47 i kallgarage och 38 vid motorvärmarstolpe. Ett tiotal gästparkeringar (Parkster) finns för besökare.

Bussförbindelserna till centrum och universitetet/lasarettet är mycket goda med sex bussar i timmen vid högtrafik. Närmaste busshållplats ligger inom gångavstånd, inte långt från Ersboda Folkets Hus. Faktiskt finns det mesta man kan behöva på Ersboda/Mariedals handelsområde 2,5 kilometer bort med sitt generösa utbud av butiker och service. I närområdet finns elljusslinga med skidspår, hinderbana, vackra grönområden och en äventyrslekpark. Sedan har vi naturligtvis Ersboda Folkets Hus med sitt bibliotek och en hel mängd aktiviteter såsom filmvisning, musikaftnar, dans, after work-pub och matservering. Inom gångavstånd ligger även flera förskolor,

Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Pallen.