TV och internet

TV. Pallen har avtal om kabel-TV med Tele2. Grundutbudet ingår i din månadsavgift men vill du ha tillgång till ytterligare kanaler ska du kontakta Tele2.

Det är viktigt att du använder rätt typ av anslutningssladd. I annat fall kan mottagningen för dina grannar störas. Om du måste skaffa en ny sladd ska den vara på 75 ohm.

Internet. I din lägenhet finns ett uttag för internetanslutning. Det enda du behöver för att ansluta till Pallens nät är en dator med nätverkskort av typen Ethernet och en nätverkskabel mellan datorn och uttaget. Vår internetleverantör är Bredband2.

Det finns två alternativ för anslutning till Internet.

  • Om du har en egen router och vill ha en fast IP-adress till denna ska du mejla ditt önskemål till support@pallen.net.
  • Om du bara vill plugga in nätverkssladden i väggen kommer din dator att tilldelas en IP-adress som börjar på 172.19.0.* Detta alternativ innebär att du kommer att sitta bakom en enkel brandvägg utan extrafunktioner och att den adress du använder utåt är gemensam för alla boende i föreningen (83.219.219.141). Du kan surfa och betala dina räkningar och göra allt annat man normalt gör på internet, precis som med vilken hemmarouter som helst och din dator är inte direkt åtkomlig utifrån Internet. Enkelt uttryckt: Ställ in allt på DHCP så kommer det att fungera utan övriga inställningar.

Så länge du är medlem i bostadsrättsföreningen Pallen kan föreningen tillhandahålla en mejladress till dig enligt formen förnamn.efternam@pallen.net.

Webbmejlen kan du nå på mail.pallen.net/webmail/

Om medlemskapet upphör kommer mejladressen att sluta fungera.

Tillbaka till Information för boende